неделя, 5 октомври 2014 г.

Приключи 11-ият кръг на Първенството в А ПФГ, 4 октомври 2014 г.

Пловдивските отбори изиграха футболните срещи от 11-ия кръг на А ПФГ на 4 октомври 2014 г.
ЦСКА-Ботев/Пловдив/ 1:0
Локомотив/Пловдив/-Литекс 2:0

В г. Пловдив се игра мачът между Локомотив /Пловдив/ и Литекс на стадион "Локомотив - Пловдив" от 17,30 часа. Главният треньор Красимир Балъков, който ръководи ПФК "Литекс" от този футболен сезон, сподели, че отборът му не играе на 100%, не се бори за всяка педя земя, има лош късмет с отборите с имена "Локомотив" - София и Пловдив. Действително Литекс са на второ място във временното класиране, но на 4 октомври ЦСКА спечели 3 точки от Ботев /Пловдив/, което увеличава преднината от седем точки в полза на софиянци пред ловчанлии.
Футболният мач на Лаута беше в превъзходно време от 17,30 ч. до началото на второто полувреме. После захладня.
Мартин Камбуров вкара в очертанията на вратата четири пъти, но само един гол от тях отговаряше на високите стандарти на представителя на БФС Таско Тасков. №11 от Локомотив /Пловдив/ отбеляза своя стотен гол в 43-та минута на играта.
Всеки може да сгреши, включително и младият Васил Божиков, шумно аплодиран от публиката, когато №13 вместо да избие топката я насочи покрай краката на Мартин Камбуров и право във вратата на Винисиус Баривиейра. Така не можах да си отбележа първи гол за Камбуров след дълго безголово застойно време. Трябваше да почакам още двадесет минути, за да има чисто голово положение за най-добрия голмайстор. Уилмар Джордан и Страхил Попов се бяха подплашили от голямо куче, вероятно в хотела, където са били настанени. Джордан имаше равен брой голове с Камбуров през предишния сезон и помня един резултат 0:5 на същото място на 11 май 2014 г.
Сега Янко Сандански/№22/ улучи греда, Александър Якимов/№10/ имаше чисто голово положение, а не събра кураж да ритне топката към вратата.
Младежът с крехка физика и недоказани отличия по химия Ваюши /№14/ беше няколко пъти фаулиран и не допринесе много за Литекс, ето защо в 46-та минута бе сменен с Румен Руменов /№19/. Петрус Бумал /№93/, контузен в центъра на терена, бе сменен със свежия Георги Минчев /№7/ в 64-та минута.
Голмайсторът Васил Божиков, любимец на приличната този път публика на Локомотив, бе сменен с Иван Горанов /№23/ в 84-та минута.
Смените в отбора на Локомотив бяха, за подсилване на защитата - излязоха Карагарен, Камбуров и Наков и влязоха Маламов, Вълчев и Стамов.
Таско Тасков показа жълти картони на Елиан Парино и Кристиан Маринов. Отмени два гола, присъди няколко ъглови удара, общо взето разчиташе и на реферите. Независимо от малкото публика от Ловеч - 7 фенове зад вратата, имаше силен интерес към Литекс от журналистите. Много медии отразиха мача и пресконференцията след него. Петър Пашев, помощник на главния треньор Христо Колев /Бащата/, заяви, че няма да има претенции към Таско Тасков.
Върл фен твърдеше, че Балъков бил развалил отборите, в които е бил назначен. Засега Йешич и Балъков се справят равностойно.
Беше крайно време Мартин Камбуров да възвърне доверието в отбора. Миналата събота пътят към кв. Коматево беше под обсада, между 16 и 17 часа нямаше градски транспорт към крайния квартал на Пловдив. Независимо от гостоприемството на Митко Лишев, нямаше как да уважа дербите. Тогава Чучуков и Цветков вкараха голове на Локомотив /Пловдив/. Неделчо Матушев изпъкваше пред Вили Вуцов с дълги крака и стройна фигура, но напълно закономерно след такава загуба си подаде оставката. Христо Колев е неговият заместник и късметлията да бъде главен треньор на Локомотив /Пловдив/. Вили Вуцов се справя и с право ще се борят за второто или първото място в Първенството.
Подадох жалба до Петър Златински и очаквам писмен отговор до 15 октомври т.г.
Заместник-кметът дойде на мястото на Г. Титюков, който беше повишен на Районен Кмет в "Централен", след като Райна Петрова беше обвинена за престъпления по служба. Възможно е Петрова временно да е отстранена от длъжността, но Иван Тотев е краен човек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар