понеделник, 18 ноември 2013 г.

Григоров игра за победа, а Борисов за оставка

На 16 ноември 2013 г. на стадион "Локомотив" се игра футболен мач между Локомотив /Пд/ и Витоша Бистрица, който завърши 0:1.

По изключение домакини бяха за втори път Локомотив /Пд/, тъй като Бойко Методиев Борисов игра за оставка в гр. Пловдив, а Стоян Григоров /16 г./ игра за победа на Локомотив /Пд/.

Б. Борисов беше загрял със слова на Централен градски площад пред привърженици и съпартийци и затова влезе в играта в 62-та минута. Дебютантът Ст. Григоров премръзна на резервната скамейка до 70 минута и след това си съперничеше с Борисов /54 г./ на терена до края на мача.

Още в първото полувреме, което почти пропуснах, Садула от Витоша Бистрица вкарва гол във вратата на Кирил Акалски. След това топката владяха Здравко Лазаров, Аймен Белаид, Станислав Маламов и по-малко порасналият №8 от Бистрица. Най-възрастният играч в турнира за Купата на България Бойко Борисов имаше възможността да ритне топката три пъти. Децата от детските състави на Локомотив /Пд/ много му се радваха и дори аплодираха бившия министър-председател.

Загубата на Локомотив /Пд/ от отбора от Б група беше закономерна. Отборът не играе с цялото си сърце за Купата на България. Срещу Любимец игра равностойно, в предишен двубой с Бистрица завършиха 5:0, където през второто полувреме не игра Мартин Камбуров, а младежите имаха възможност да отбележат повече голове, на 16 ноември все пак се забеляза превъзходството на играчите в зелени екипи. Няколко контузии, сякаш стремеж да се изоре терена, падания на влажната ливада с ожулвания и други мили родни картинки.

Сватбарите на Йордан Тодоров изобщо не се появиха дори в публиката. Три дни яли, пили и се веселили.

Децата бяха оставени без родителски надзор, волна игра със силни пискуни, добре декорирани в локвите от 15 ноември, радостни и сякаш лесно се превърнали в подръжници на победителите.

Който винаги е на страната на победителите, той лесно вика "Оставка" и "Победа".

Лесно се играе за победа, ама после победата трябва да е за народа, а той не иска зрелища, иска с честен труд хляба и бъдещето на децата си.




Политиците на прехода даже си правеха селекция кои да се възпроизвеждат.

Мургавите братя всеки път подкрепят тези, които дават повече, а тези с големите кошници обещания от дъжд на вятър.

В началото на мача слънцето радваше всички, към края всеки се сви в черупката си.

Крайният резултат от двата мача между Локомотив /Пд/ и Витоша Бистрица е 5:1.

Така нареченият отбор на Бойко Борисов отпадна, а Локомотив /Пд/ продължи на четвъртина финала за Купата на България.

Мария Чулова

Няма коментари:

Публикуване на коментар